Losangeles

Internationell fiesta

Kategori:

Först och främst. Grattis mamsen och en miljon kramar på mors dag! Du hade inte kunnat vara en bättre, mer fantastisk eller älskad mamma. Saknar dig och har tänkt på dig precis hela dagen!

...och det har sannerligen varit en rätt lång dag, men kul! Började med frukost på ett Din Tai Fung-ställe. Dumplings alltså. Det är nåt vi ofta gör med familjen, käkar "mat" till frukost liksom. Inte ostmacka och mjölk-stylen liksom. Sjukt tacksam för alla konstiga/annorlunda/fantastiska grejer jag får prova hela tiden. Funkade i alla fall fint med dumplings till frulle, avgudar de med soup filling alltså. Förstår inte riktigt hur jag ska klara mig utan dem sen... Men får nosa upp nåt i Sweden!

Efter frukost gick vi tillbaka till hotellet lite innan vi tog bilen till Berkeley. Stannade till i Embarcadero också och jag och Sarah gick på marknad medan de andra var på nåt ärende. Köpte matchande läderarmband med en tiger på. Very cool. I Berkeley skulle vi på brunch/grillfest hos en professor Dave känner. Låter ju sjukt torrt med professor men alltså skönaste människorna jag träffat på länge. Runt femton pers + barn, alla i en salig internationell blandning - Spanien, Italien, Tunisien, Argentina, Somalia... Och så amerikaner (eller ja alla som bor här är ju egentligen "amerikaner") och lilla jag då. The svenske. Var högljutt med mycket vindrickande, incredible argentinsk barbecue och konstant skratt. Svårt att tänka att flera av dem som satt där är bland USAs och troligen världens främsta ingenjörer. Blir alltid lite smått awkward för mig på såna här grejer, typ vad ska man prata om förutom varför man är här/Sverige osv. Men var lättsamt och kul. Spenderade hela eftermiddagen där, åt massor med god mat och lärde mig en hel del nya saker. Har tyvärr nada bilder för ville inte ha uppe telefonen... Men hoppas min beskrivning var tillräckligt målande hehe.

Vid halv sex åkte vi till stället där Dave en gång friade till Kat. Sjukt vacker plats med utsikt över Golden Gate och hela San Fransisco. Tråkigt nog kom dimman precis när vi kom så var i princip inne i ett moln hela tiden. Svinkallt. Men ballt. Åkte sen till Mission-distriktet där vi åt burritos, som enligt K&D är allra bäst där. Nu sussar barnen och jag ska joina dem strax. Lite frusen från idag då jag bara har min lilla skinnjacka. Känns bättre efter lite te dock. Mamma och jag blir alltid glada när det finns typ tekokare på rummet när vi är iväg. Lyx liksom. Här har vi choklad och en jäkla espressomaskin haha. Skön kontrast. Imon ska vi förhoppningsvis hinna med lite gott käk och kanske science museum innan det bär hemåt LA igen. Puss och kram!

Kommentarer

  • Mamma säger:

    Ja, det där hotellet verkar ju helt OK.....Men det verkar ju inte finnas någon maffig frukostbuffee! Vet att man inte brukar ha det i US, klart minus tycker jag.
    Dumplings har jag aldrig ätit, verkar skumt. Men, jag ska vara openminded och lovar att prova om du hittar nåt bra ställe här hemma. Fina ord från dig, min lilla älskade prinsessa, till din mams som har räknat ner dagarna sedan du åkte! Ser fram emot våra testunder på kvällarna även om jag inser att fler än jag kommer att vilja umgås så med dig. Fast du är faktiskt allra mest min.....låtsas jag i alla fall....💗💗💗 mams

    2013-05-27 | 20:19:15

Kommentera inlägget här: