Losangeles

Snorkling och papaya curd

Kategori: Allmänt

Hejhopp! Igår blev en riktigt fin kväll. Efter duschning och uppfräschning åkte vi in till Kona och åt på en mysig restaurang. Missade tyvärr paraden, men sånt som händer. Åt en Hawaii burger med ananas. Samt pineapple slaw hehe. Omnom. Fyrverkerierna började brännas av när vi var mitt i middagen så sprang bara ut och kollade litegrann, men var fint! Efter ett tag åkte vi tillbaka till hotellet och satte oss på fina baksidan vid havet och kollade på stora manta-rockor. De lyser upp en del av havet på kvällen några timmar så plankton kommer dit, sen lockas rockorna dit och käkar dem. Mäktigt och rogivande att titta på. Chillade sen med pina coladas vid brasan och satt och pratade till sent. Svårslaget.

Idag gick vi upp tidigt igen, kändes tyngre idag dock när man börjat komma in i nya tidsrytmen... Jag, farmorn, Kat och ungarna tog bilen till ett ställe som heter Two Steps där vi snorklade ett par timmar. Heter så för att det är som två steg i berget ner i vattnet där man kan utgå ifrån. Innan vi åkte frågade farmorn en local som bodde där om vi fick låna hennes dusch och få av oss saltvattnet, och det gick fint. Jättegullig dam som tillsammans med sin släkt på 300 (!!) pers skulle ha stor Hawaiifest imon, även om inte alla 1500 kunde komma... Haha herregud. Fick vatten och så gav hon oss två burkar med curd som hon hade gjort, en med coconut och en papaya. Så himla fint. Åkte sen till ett fantastiskt litet ställe och åt lunch. De är kända för sitt kaffe, bönorna växer precis utanför. Otrolig, lummig utsikt och god mat. Tog en Hawaii pizza. Var ju tvungen, även om det hette Luau här. Vid det laget började jag dock få lite ont i magen och blev värre sen... Så i eftermiddag har jag bara legat ner, napat och läst. Molnigt och lite regn idag igen. Hade tur och fick en sån stor sun bed med vita draperier runt ni vet, en familj som skulle gå erbjöd mig att ta över. Måste hyra dem egentligen. Flyt. Fått en tablett pepcid av farfarn nu så hoppas på att magen blir bättre snart, känns som magkatarr som jag brukat få ibland.. Att den visar sig nu när jag är i en ultimat stressfri miljö är ju en annan femma. Ikväll ska vi ut och äta och sen nog tidig läggdags för snorkling imorgon. Puss och kramar!

Bloggen vill inte riktigt samarbeta och lägga upp bilder, men försöker senare!


Kommentarer

 • Moster Lina säger:

  Är det samma-nas eller en annan-nas?? He he, tror du inte att din mage blev överbelastad av allt ananasintag på en och samma dag. Kanske därför den surar lite... Det verkar som att Hawaii är toppen, vem hade trott något annat...? Snorkla på och njut av semestern. Snart ses vi! I Harplinge alltså, vi ska tyvärr inte till Hawaii. Kramar från oss tre!

  2013-07-06 | 08:29:42
 • Mamma säger:

  Nu har Emil definitivt bestämt att du inte får tillbaka din stora säng. Han tycker du har haft det så bra så länge nu så nu får du krympa dina krav från 120 cm till 105.
  Kan ju vara ananas som Lina sa, men jag tror mer att du är känslomässigt stressad av alla jobbiga avsked som rycker närmare för var dag. Du står som en liten söt åsna mellan två hötappar och vill både ha kvar alla nyvunna kära i LA och livet där, men längtar så klart efter oss alla hemma. Låter egentligen som ett lyxproblem, att lämna något fantastiskt för att komma hem till något väldigt bra. Men jag tror ändå det kan vara detta som gnager och ger en speciell sorts stress, känner igen mig själv i det. Och vi är ju ganska likt konstruerade, du och jag. Detta blev djupt så här inför alla på din blogg, men vi får bjuda på det! Bra att doktor farfar fanns med, hoppas meducinen hjälpte! Vi följer med glädje och visst avund dina fortsatta upplevelser i Kona! Försök att hitta Nemo och ta ett kort på honom! 💗💗💗 mams

  2013-07-06 | 11:08:41

Kommentera inlägget här: