Losangeles

Linn!

Kategori: Allmänt

Såå kul du läser och tycker om vad jag skriver! Och JA va kul du ska åka som aupair!!!! Kommer bli the time of your life, garanterat. 

Weekendclassen jag ska gå heter Los Angeles City Tour Course and American Experience och går ut på, vad jag förstår, att man lär sig mycket om själva staden LA och amerikanska kulturen liksom (eller, Johanna? haha). Är speciella "aupairkurser" kan man säga, som är anpassade för oss som vill bli av med våra credits liksom. Och så träffar man ju massa andra som är i samma situation liksom vilket kan vara kul. Alla kurser har olika teman, och hålls på olika ställen i USA. Tror det brukar vara tre-fyra stycken i LA under ett år. Man får 4 CEU’s vilket tyvärr inte är samma som 4 credits utan utgör lika många timmar som 3, alltså får man "bara" 3 credits för kursen. 

Innan man åker på själva helgen ska man göra lite förberedande läxor, som jag tycker är sjukt lama och långtråkiga - därför jag tenderar att skjuta upp på det hela tiden. Men inga svåra grejer egentligen, skriva typ fem (!) sidor på dator om sig själv (lättare sagt än gjort dock, mycket ordbajs) och sen ska man föra en treveckors-dagbok över vad man gör när man jobbar. Typ "13.00, hämtar upp Anya" "13.30, gör lunch". Har inte börjat med det dock, men relativt basic grejer. Inga utmaningar direkt liksom, mer att det känns överflödigt och onödigt. 

I vilket fall, alltihop kostar 355 dollar har jag för mig. Just denna jag ska gå var liiiite dyrare än de andra, gissar att det är för vi kanske ska åka runt och kolla på grejer. Man bor ju på hotell också. Värdfamiljen ska (i alla fall i min org. och i de andra jag hört om) stå för 500 dollar i pluggkostnader så behövde inte betala nåt själv. Känns faktiskt som en kul grej även om läxan är tråkig, ska dessutom gå med sprallan Johanna (lifeofjlo.blogg.se, utmanar er att hitta en mer underhållande kvinna - omöjligt) vilket gör att jag ser framemot det som fan faktiskt. Gäller att göra det till en rolig grej liksom, även om man inte bokar med nån finns det troligtvis en hel del kul folk att träffa där.

Nu återstår ju bara då de resterande 3 creditsen som jag har ångest över. Vill gärna gå en annan kul weekendkurs, typ surfa eller nåt sånt. Men det är i princip OMÖJLIGT att hitta en sån kul med credits. Om nån som läser möjligtvis vet nån kul/kreativ/lättsam/billig helgkurs i Cali - PLEASE hjälp mig.

Så to sum up, får återkomma med recension när jag har gått den (22-23 feb) men känns som en bra grej att göra som aupair! Du kommer antagligen märka att det inte finns så mycket tid över för att plugga här om man inte är duktig på att prioritera det... Hoppas du fick det svar du ööönskat, fråga om det är nåt mer. Kram!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: