Losangeles

Till "Frågestundstjejen"

Kategori: Allmänt

Heeeejsan du med frågorna! Så glad jag blir! Ska försöka svara så bra jag bara kan.

1. När du typ är påväg hem och ba nä men behöver köpa mjölk eller nått till kvällsmaten, är de Dave och Kat som betalar de då? och har du nått kort isåfall för sånna grejer? 

Det är lite olika med det faktiskt! I början sa de att jag skulle ge kvittona till dem och så men jag är så dålig på att komma ihåg sånt så oftast ger de mig bara extra pengar en vecka de vet att jag handlat. De brukar fråga varje vecka om jag lagt ut några pengar och hur mycket. Ibland köper jag ju grejer till mig själv mer, alltså om jag vill ha nåt speciellt som de inte äter så mycket av, då brukar jag betala det själv. Även om jag vet att de gärna hade betalat om jag bett om det. Har hört olika om alla familjer, vissa har ett kort de fått som de handlar med, vissa families är lite snålare sådär och köper bara precis det man ber om men vi har det såhär i alla fall! De är väldigt generösa med allt.

2. Hur gör ni med bensin, vad betalar du och vad betalar dom? 

Det ingår lite i extrapengarna jag brukar få. Jag skjutsar ju ungarna en del men de längsta turerna gör jag liksom på min fritid, till kompisar och så. Så det betalar jag liksom själv. Så när jag tankar betalar jag alltid själv, sen får jag lite pengar varje vecka för den "del" jag kör barnen. 

3. Hade du kontakt med många familjer eller vad detta den första som du hade kontakt med innan du bestämde dig? 

Det var en liten specialare för mig. De flesta gör ju så att de vet att de vill jobba som aupair men inte var, så lägger de ut en profil hos organisationen och så matchas man med familjer som man väljer emellan. För mig var det så att jag helt random kollade min facebook och så hade en kompis till mig som heter Ebba lagt upp en status där hon frågade "är någon sugen på att komma och jobba som aupair i LA?" och då kände jag bara att ja, shit vad coolt. Så jag skrev till henne och på den vägen är det. Bor alltså i den familjen hon också varit i. Så mitt "val" var i princip, ska jag åka till just denna familjen i LA eller inget alls. Och valde ju uppenbarligen det första! En jädra tur! Så ja detta var den första och enda familj jag hade kontakt med. Gjorde lite tvärtom, hittade familj först och valde organisation sen. 

4. Vad var de som gjorde att du valde just denna familjen? 

Det var ju som sagt mitt "enda" val, kollade inte på nån annan. Men det som gjorde att jag bestämde mig för att åka var framför allt för att de verkade vara så fantastiskt trevliga, öppna och avslappnade. Skypade några gånger med dem och kändes bra från första början. Man känner det där i magen. Sen litade jag ju så klart på Ebba att det var en bra familj och hon hade trivts så himla bra under året. Hade läst hennes blogg från och till och så ställde jag ju tusen frågor till henne som hon svarade på så fint. Och kunde verkligen inte fått det bättre. Föräldrarna är fantastiska och barnen så härliga! Men generellt sätt, tvekar man så leder ofta intuitionen en rätt. 


Hoppas du kände du fick några bra svar! Bara att komma med fler frågor om det dyker upp några. Kramar tillbaka!

Kommentarer

  • Moster Lina säger:

    Nu är de på väg till dig!!!!!!!!!!!!

    2012-12-22 | 16:43:59

Kommentera inlägget här: